вторник, 26 септември 2017 г.

Проклинайки, бъдете готови за последиците - От любов до омраза

Може да не вярваме, че Земята се върти около Слънцето, но това няма да засегне силата на гравитацията и промяната на деня и нощта. Същото се случва и със тайното знание. Няма значение дали човек вярва в силата на магии, заговори и проклятия, те пак ще действат.
Александър и съпругата му живели в брак повече от десет години. Особено не се карат, но както се оказа, и любовта им не е грандиозна. Женили са се рано, както казват хората "на зелено". Александър е обикновен работник, не сваля звезди от небето, но всеки месец донасял стабилна заплата в къщата. Дори в тежките кризисни години, специалността му като водопроводчик позволява на семейството да живее нормално. Валентина, съпругата му, през целия си живот работи пряко сили две години. През останалото време тя "възпитава" дъщеря си и съпруга си.
Александър вече се бил примирил с факта, че в живота му не се случва нищо особено. Трудна работа, вечно неудовлетворена съпруга, капризна дъщеря и ежеседмични пътувания до вилата на свекървата и тъста - това е негов рутинен живот в продължение на много години. Но един ден, връщайки се от работа, той качил на колата си една жена. Скромна, стилно облечена дама, харесала му. Той също се харесал жената и тя оставила на Александър своите координати. Така започнал техния роман. Татяна била разведена, живеела сама в двустаен апартамент, нямала деца. Всеки ден Александър все повече разбира, че семейният му живот се превръща в бреме за него. Той решава да не се крие повече и казва на Валентина, че я напуска. Мъжът събрал нещата си, казал на съпругата да подаде молба за развод и се приготвил да си тръгне. Съпругата му мълчаливо го изслушала и му хвърлила пълен с омраза поглед с думите: "Ще съжаляваш", а после го изгонила!
Изминал един месец и върху Александър се изсипват много неприятности. Отначало той едва не умрял на работа: един варел с кипящ битум паднал върху него от голяма височина. Мъжът едва успял да скочи, а върху дрехите му паднала само капка гореща субстанция. Няколко дни по-късно колата му бива открадната. Новата му спътница в живота също започнала да има нещастия: тя била освободена от работа без обяснение и основание, а по-късно жената с нервен срив стигнала до болницата.
Александър споделил проблемите си с колегите. Някой от мъжете предложил версията, че това са трикове на бившата му съпруга. Тя е проклела съпруга си или се е обърнала към "знаещи" хора за помощ. Александър отхвърлил това обяснение. Той никога не е проявявал голям интерес към мистицизма, не вярвал в чудеса, магии и проклятия. Но проблемите продължили: майката на Александър, която живее в друг град, се разболяла. Трябвало да вземе неотложен отпуск и да отиде при нея. Той взел кола от приятел и попада в сериозна катастрофа. Това било последната капка. След като излиза от болницата, Александър отишъл при бившата си съпруга. Тя не отрича - ходила е при магьосница и тя направила на бившия й съпруг магия. Сега той трябвало да плаща през целия си живот за това, че е напуснал семейството. Александър бил ужасен. Помолил жена си да поправи ситуацията. Но тя просто се засмяла и затръшнала вратата.
След известно време от бившата свекърва мъжът научил ужасни новини. Валентина е смъртоносно болна. Тя се разболяла, след като отишла при вещицата, за да поиска съпругът й да бъде наказан. Бившата съпруга помолила Александър да й прости. Тя се разкаяла за делото си и казала, че е била предупредена - цената за магията може да бъде твърде висока. Но тогава Валентина била заслепена от омраза и изгаряла от желание да отмъсти. Сега самата тя плащала за злобата си. Тя има млада дъщеря и възрастни родители, а кой ще се грижи за момичето, когато тя остане без майка. Жената казала, че след като научила за диагнозата си, тя се втурнала към вещицата и я помолила да отмени магията. Но и било казано, че нищо не може да се направи, за да се "отмени". Може само да моли за прошка този, когото е искала да убие. Александър простил на жена си, но завинаги я зачерква от живота си.
Сега човекът знае - законите на Вселената действат еднакво за всички, а неверието в тях не освобождава от наказание за лоши дела. И злото винаги се връща в троен размер на онези, които са го породили.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.