четвъртък, 31 декември 2015 г.

На вселената са нужни Живи Души, а не въглеродни копия и репликирани клонинги

Сред нас има хора чиито души вече са се въплъщавали на Земята безброй пъти, в продължение на много и много векове. Как можем да разпознаем такъв човек сред тълпата? Как да познаваем в него себе си?

Какво е това - да идваш отново и отново, увеличавайки своя жизнен багаж  - и при това започвайки всеки път на чисто?
Нашите минали животи, нашият предишен опит е скрит от нас - вселената милостиво спуска завесата пред нашето съзнание и памет, ограничавайки достъпа до мястото, където се намират безбройните количества пропътувани пътища и горчиви загуби. Ако ние си спомняхме всичко - сигурно бихме полудели.
Независимо от това, нещо би трябвало да остане? Как можете да знаете - дали сте живели в миналото на Земята? Колко живота имате зад себе си?
Има различни начини, за да разберете - от ретроспективната памет и регресивната хипноза, и завършвайки с опита за дълбока медитация и трансови състояния. И все пак има нещо универсално, което може да свидетелства за дълъг предишен опит и без всичко това.
Някои знаци, някои признаци, които могат да чувстват и разбират, и да знаят само "стари души" - тези, които не са за първи път на Земята. И не за втори. Които имат зад гърба си дълга верига от предишни въплъщения. Необходимостта от уединение, изолацията от другите, удоволствието да бъдете сами.
Такива хора ги наричат понякога интроверти, слабо социализирани членове на обществото - дори социопати, но истината е, че самотата за такива хора е обикновено естествено условие: те се радват на времето, което прекарват със себе си.
Самотата им е комфортна. Достатъчно им е да са сами - те не се нуждаят от никого. Те не се нуждаят от одобрението или оценка от другите, от общественото признаване на заслугите им - и така си знаят кои са те и какви са.
Те знаят отдавна, те знаят всичко - защото са дошли на този свят не за пръв път. Те са били тук и преди, те са били сред хората - в продължение на векове. И дълбоко в себе си имат разбиране, че животът в действителност е една игра, където е известен сценария, краят е очевиден, с предвидимо развитие на сюжета.
Не, те не са отшелници. Те не се плашат от компании, но с голям комфорт и в полза на собственото си развитие биха прекарали времето си на пейката в парка, гледайки звездите и слушайки гласовете на птиците, с рядко добър приятел или сами с книга, музика.
Необходимост от непрекъснато развитие и учене, стремежът към растеж и нови знания.
Те не почиват на лаврите си. Те не се страхуват от промени и се променят, лесно разделяйки се с това, което вече е постигнато заради това, което тепърва предстои. Те не се страхуват от загуба. Те живеят един живот, който дава ръст, нов опит, развитие - живот, неразумен в очите на другите, които обичат спокойствие, комфорт и стабилност.
Те оценяват нивото на своето развитие така, че те са готови да преминат през болката, страданието, ограниченията, загубите, през възходи и падения - за да научат още повече за себе си, да се обогатят с нов опит и нови знания, да открият новото си лице.
Сигурността - в края на пътуването си тук, на Земята, те най-малко от всичко биха искали да я получат.
Отхвърляне на традиционното, алтернативни вкусове, възгледи, предпочитания. Алтернативна, непопулярна гледна точка, по-специално, собствено мнение.
Медиите за тях са твърде пристрастни, измамни, повърхностни, замърсени с цинизъм и агресия и не носят нищо ново или полезна информация - с много, много редки изключения.
Те не обичат радиото, живеят спокойно без TV. Животът на хората около тях им изглежда глупав, без смисъл; понякога - скучен, разочароващ със своята безсмислена, безцелна загуба на време и усилия.
Дълбоко, безгрешно отчитане и разбиране на човешката природа.
Те знаят как да "четат" хората. Понякога - от детството, проявявайки в най-ранна възраст внезапно зряла мъдрост и разум. Достатъчно е да наблюдават хората за известно време, да встъпят с тях в кратко взаимодействие, минута разговор - и те вече знаят тяхната натура, техните радости, страхове и проблеми, техния начин на живот и възможности.
За тях са ясни и разбираеми причините за действията им - в минало, настояще и бъдеще. Сякаш те имат някакъв вид софтуер вътре, който позволява "изтегляне" мигновено на информация за околните хора, за другите души.
Това е така, защото в дългата история на предишни прераждания на душата им те са взаимодействали с хиляди и хиляди хора. Те са запознати с общото поведение, психологията на хората и архетипите на личността - и за тях няма нищо ново в съвременните хора, нищо, което да не са знаели и да не са срещали и преди, стотици и хиляди години назад.
Те не са субективни - но са наблюдателни и безпогрешни. Чувствайки хората интуитивно, те виждат истинските намерения и желания на другите.
Те не се нуждаят от проверки, за да разберат как хората в действителност се отнасят към тях: те го виждат в светлината на очите им, звукът на гласа, в неуловимите промени и движение на енергийните полета при комуникация - те са преминали през всичко това много пъти преди и вече няма нищо ново под слънцето: все едни и същи човешки страсти и желания, чувства и емоции.
Хората се стремят към тях - те имат необичайно въздействие върху тях, имайки проницателност и мъдрост, и разбиране за живота много повече от обикновения човек.
Те са търсени за съвет, въпреки факта, че те могат да бъдат 10, 15, 25 години по-млади, отколкото този, който идва за помощ или обяснение: това няма значение, защото те са живели тук няколко живота, понякога - десетки; и душата им знае как да се справи с несгодите, да преживее трудни времена.
Те не са тук за първи път, добре са запознати с живота и са в състояние да помагат на другите в техните преживявания. Те знаят стойността и значението на неща като търпение, доверие в честността на тези, които се редом с тях, самоанализа и самоосъзнанието.
Те добре и бързо научават уроците на живота и винаги чуват това, което животът им казва, те обикновено са бързо обучаеми. Това, което изисква 10 години за другиго, за да се научи - за тях може да отнеме най-много една година, защото душите им вече са го преминали преди.
Те често не се вписват в човешкото общество. Те се чувстват малко не на място за цял живот - от детските компании, в училище, колежа, работата в екип, сред колегите, семейството и кръга от роднини, по общи празници - накратко, навсякъде.
Но те са изключително добре помежду си. Особено, ако това е половината от една душа.
Околната система обикновено е безпощадна към тях. Но никакви беди не са в състояние да ги разделят.
Те се опитват да се държат "правилно", за да се впишат и да привикнат, и да бъдат като всеки друг, но всичко това изглежда безсмислено: това е нещо като да бъдеш лъв, който през целия си живот да мисли, че той е овца, опитвайки се да мисли и да се държи като овца, преструвайки се, че е овца. Но дълбоко в себе си знае, че той е нещо много повече от това, което се опитва да изглежда. Той констатира, че въпреки всички усилия, до голяма степен превъзхожда другите, а живота му, който той се опитва да води е фиктивен, подобно на ролева игра.
Те наистина не знаят как да се впишат в заобикалящото ги общество и да станат като всички: със сигурност те са се опитвали преди, но са се чувствали неловко и не са успели. Но за тях това е нормално: те не знаят как да бъдат "нормални", те честно казано не разбират как някои хора могат да бъдат еднакво щастливи и доволни от всичко, сякаш са копирали от едно място.
Те имат повече странности и чудатости, отколкото обикновените хора, а така им е по-трудно да намерят съмишленици приятели. Понякога им изглежда, сякаш не живеят своя живот; че хората наоколо са много неразумни, и всичко наоколо протича по не най-добрия начин ...
Те разбират, че животът е непостоянен, пълен с промени, и не трябва да се възприема всичко като единственото възможно.
И ако вие идентифицирате себе си най-малко с едно от тези неща, ако се чувствате "стари" не по години, можете да бъдете сигурни - не живеете за пръв път тук, на Земята.

Не позволявайте на никого да ви казва, че вие трябва да се промените, за да отговорите на очакванията на света около вас. Вселената не се нуждае от въглеродни копия и репликирани клонинги, тя се нуждае от живи души.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.